A Eric Saade blog for all!

Alla inlägg under maj 2011

Av Nathalie - 13 maj 2011 18:21

Hi, if you are from Europe, Then you don't understand swedish, then a can write some english! =)

    Jag skulle vilja vara henne!!!           

Some beutiful photos of Eric! =)

Av Nathalie - 13 maj 2011 18:01

Kolla Erics facebook!

www.ericsaade.bloggplatsen.se


Av Nathalie - 12 maj 2011 21:52

Bra jobbat Eric! Du var jätteduktig, älskar dig!!!

Lycka till nu! Du ska till final! Good luck Eric.

 

Av Nathalie - 12 maj 2011 16:32

Sagan om Eric Saade – från födseln till Eurovision Song Contest 2011

Eric Saade har på bara ett år blivit en av Sveriges största artister, och imorgon försvarar han de svenska färgerna i Eurovision Song Contest i Düsseldorf. Men hur började egentligen framgångssagan? Poplight ger dig berättelsen om om manspojken som ville mer, komplett med videor från de viktigaste ögonblicken!


De första åren

Den 29:e oktober 1990 föds Eric Khaled Saade i Kattarp, Helsingborg. Han växer upp i småstaden tillsammans med sin svenska mamma och sin pappa från Libanon. Redan tidigt utvecklas ett intresse för musik och när Eric sjunger på sin mammas bröllop bestämmer han sig för att han en dag vill tävla i Melodifestivalen.


Tiden med What's Up

Mellan 2007 och 2009 är Eric med i pojkbandet What's Up, som förutom han själv består av Johan Yngvesson, Ludwig Keijser och Robin Stjernberg. De spelar bland annat in soundtracket till Camp rock. Den största hiten blir "Go Girl". I februari 2009 meddelar emellertid Eric att han lämnar bandet.


Solokarriären börjar

I augusti 2009 skriver Eric Saade på ett skivkontrakt med Roxy Recordings. Man börjar planera för en solokarriär och medverkan i Melodifestivalen. I slutet av året släpps debutsingeln "Sleepless" och Eric målas upp som den nya Måns Zelmerlöw av flera medier.


Genombrottet

Den 19:e februari 2010 ställer sig den då relativt okände Eric Saade på scen i Sandviken och framför "Manboy", skriven av Fredrik Kempe, i den andra deltävlingen av Melodifestivalen. Eric kammar hem flest röster av alla och succén är ett faktum. I finalen kommer han trea men hans låt blir trots det den kanske största hiten av alla. I maj läser han upp Sveriges röster i Eurovision Song Contest och uppmärksammas direkt på Facebook av tusentals människor från hela Europa som undrar "Who's the hot Swedish guy?"



Sommarturnén

Eric Saade släpper debutalbumet "Masquerade" och ger sig ut på sommarturnén "The Masquerade Tour". Han skapar hysteri i hela landet och fansen flockas för att få se en skymt av sin idol.

Eric Saade


Eric vinner Melodifestivalen

Ryktena florerar under en lång tid och i början av december bekräftas det: Eric Saade ställer upp i Melodifestivalen igen och den här gången ska han vinna. Sagt och gjort – efter en kort sträcka från Linköping till Globen är han mest populär hos såväl juryn som folket. "Popular", även den skriven av Fredrik Kempe, utses som Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest i Düsseldorf och Saade-hysterin blir om möjligt ännu större.

 

Eurovision Song Contest 2011

Ikväll tävlar Eric Saade i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2011. Blir han bland de tio bästa tar han Sverige till final. Om inte får vi återigen lida av skammen att inte ens ha kvalat vidare från semin.

esc

Av Nathalie - 11 maj 2011 16:40

Eurovision Song Contest 2011: Rekordlågt intresse för den första semifinalen

 

Ungefär 858 000 personer eller 9,5% av svenska folket såg gårdagens semifinal av Eurovision Song Contest. Det är den lägsta siffran för en semifinal någonsin.

Det var ovanligt få som valde att slå på ettan för att se den första semifinalen i Eurovision Song Contest igår. Cirka 858 000 tv-tittare fick sändningen, som haft stora problem med tekniken då bland annat kommentatorerna föll bort under en lång stund.

Siffran är den lägsta någonsin sedan semifinalerna introducerades. Förra året fick den första semifinalen, dvs. den där Sverige inte medverkade, 1 060 000 tittare. Antalet fördubblades emellertid nästan till torsdagen då Anna Bergendahl tävlade.

Av Nathalie - 11 maj 2011 16:35

Norge och Turkiet missade finalen till förmån för Litauen och Georgien. Nu känns Eric Saades finalplats inte alls lika given. Den första semifinalen visade två saker: Ingen sitter säkert, och det krävs ödmjukhet för att ha en chans.

Hon kändes som ett av den första semifinalens säkraste kort. Men när Europa hade avlagt sin dom kom Stella Mwangi inte ens till final. Det gjorde däremot Litauen och Georgien, tvärtemot alla tippningar och odds.

Resultatet i tisdagens semifinal visar att man inte kan ta ut något i förskott. I Norge är besvikelsen just nu total och ingen förstår vad som hänt. Samma öde skulle kunna drabba Eric Saade.

Tufft i finalen

Men att Sverige inte skulle ta sig till final har jag svårt att tro. Däremot kan Eric få det svårare än väntat när han väl är där. Jag trodde på allvar på en svensk seger för några veckor sedan. Nu är jag inte alls lika säker.

Orsakerna till att jag börjat tvivla är två. Dels visar gårdagens favoritfall att ingen, verkligen ingen, sitter säkert. Men kanske viktigare är artisten och vad denne kan förmedla som person. Eric Saade är fantastiskt duktig på det han gör och det vet han om. Men även om han är noggrann med att tacka sina fans saknar han den värme som vissa av hans största motståndare har.

Eric Saade vill bli populär... Bild: Mattias Bolander, Poplight.se 

Värmen saknas

Medan Eric vill bli populär sjunger Finlands Paradise Oskar om att rädda planeten. Och Eric/Alex-fighten ser just nu ut att ha en rysk vinnare. Oavsett vad som faktiskt hände där i Moskva har ryska Alex Sparrow hanterat efterspelet bättre. Medan Eric uttalar sig om hur Alex inte är en riktig artist vill Alex bara att de ska vara vänner. Sant eller inte, men hur man ser ut i media har stor betydelse. Dessutom känns den ryska popakten snäppet vassare och jag tror att den vinner över Erics glasbur.

Förutom Finland och Ryssland kan även Azerbajdzjan och Ungern bli stora hot. Svenskgjorda "Running Scared" lär nå en topplacering per automatik och nu när Ungern klarat sig från favoritdöden kan den bli farlig i final. Men mycket avgörs i morgondagens semifinal. Där avgörs vilka Erics andra konkurrenter blir – om han nu får sjunga i final.

... medan Finlands Paradise Oskar vill rädda planeten

Translate/Översätt

Presentation


Detta är en blogg om bara Eric Saade! Jag älskar honom jättemycket, han är bäst. Jag heter Nathalie, 15år och grymt galen i Eric Saade! Ni kan kontakta mig, kommentarer, frågor eller i gästboken. En blogg för alla Eric Saade fans!

Fråga mig

255 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om Erics nya låtar?
 Superbra
 Annorlunda men bra
 BÄSTA JAG HAR HÖRT
 Sådär
 Godkänt
 Eric har gjort bättre låtar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards